v.35

Inför v. 36

Måndag

Tisdag        Idrott

Onsdag      Trivselledarna åker på utbildning (Sara och de tre eleverna träffas vid klassrummet kl. 8)

Torsdag     Idrott

Fredag

Hej.

Eleverna är ute med rastvärdarna på rast och vi passar på att skriva veckobrev.

I veckan som gått har vi jobbat med subtraktion i matematiken. Qnoddarnas värld i Ipaden har vidgats till åk. 2 och både i svenskan och matten är det lite av repetition.

I svenskan nu så befästs alfabetisk ordning tillsammans med vokaler och konsonanter. Det är lite aha-upplevelser på sina ställen i klassrummet när man märker att det är skillnad på mjuk och hård vokal och att detta dessutom förändrar uttalet på konsonanten.

Vi har fått engelska-böcker och jobbar just nu med färger. Många har redan denna kunskapen muntligt men att skriva och stava på engelska är för flera något nytt.

Elias och de stora frågorna som finns på UR-skola har legat som grund för diskussioner kring vad det innebär att vara snäll och om man kan göra något för någon som kanske inte känner sig ”snäll”. Kan man tvingas att vara snäll?

I NO förtydligas årshjulet och förändringarna i vår natur.

Rasterna under veckan har varit ganska konfliktfyllda. Det finns lite grupperingar i klassen som har lett till onödiga konflikter. Prata gärna med era barn, några är naturligtvis inte alls inblandade men att samtal kring det kan skapa en starkare förståelse. Det är väl just andras perspektiv på händelser som kan vara svåra att förstå även för en elev i årskurs 2. Får ni höra något som kan hjälpa oss i vårt arbete kring att stärka gruppen så får ni gärna maila oss.

Vissa årskurser börjar fotograferas nästa vecka men vi får avvakta lite kring exakt vilken dag detta sker för oss i 2a. Det har skett en förändring i fotograferingsschemat som vi har lite olika bud kring. Vi ber att få återkomma när dag och tid är säkert fastställt.

Njut av sensommaren!

Hälsningar

Cecilia, Hanna och Sara.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s