Vecka 41

Inför v. 42

Måndag

Tisdag  Idrott

Onsdag  Vaccination 💉 & Bibliotek

Torsdag Simhallen

Fredag Läsläxa kapitel 6

Go’fredag!

Under veckan som passerat med rasande fart har vi bland annat jobbat med språkutveckling. Vi utvecklar förståelse för att även språket har en lag. Grammatikens ordklasser substantiv, adjektiv och verb vrids och vänds på. Vi pausar i texter och reflekterar över vilken ”grupp” ordet tillhör.

ordklasserVerbAdjektiv

Vi har har haft lektioner där vi tillsammans försöker reda ut VARFÖR vi har ett klassrum där arbetsron inte alltid känns bra. Vi har diskuterat VAD vi alla kan göra för att det ska bli bättre. Eleverna kom med många goda tankar och insikter. Även konsekvenser kom upp, några är inte lagliga 😊  så de strök vi direkt. Men andra är absolut tänkbara för att fungera som konsekvens om man inte följer det vi tillsammans har bestämt. Detta är en diskussion som inte är färdig och vi kommer återkomma med mer information.

Skolsköterskan Helena meddelar att vaccinationerna kommer äga rum på onsdag förmiddag och sen gör vi ett nytt försök på torsdag att gå till badhuset och bada. Vi kommer gå tillsammans med 2b. Har ni missat att meddela oss om eleven kan simma går det bra att göra det.

Ha en fin helg!

Sara, Cecilia & Hanna.  Sara Cecilia Hanna ingen bakgrund

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s