Vecka 42

Inför v. 43

Måndag

Tisdag – Värdegrundsdag

Onsdag – Biblioteket

Torsdag – Idrott

Fredag – Läsläxan kap. 7

 

Man kan ibland bli arg som ett bi och känna att man behöver riva sitt hår bakom stängda dörrar men varje fredag när lugnet lagt sig så känner man ändå att de är bra goa’, era härliga ungar!

I veckan har vi testat att sätta streck på tavlan för varje störande inslag i klassen. Det blir allt några streck under en lektion men vi märker också en förbättring. Det märks att  medvetenheten ökar och om man tidigare inte sett sin roll i skapandet av oron, så tror vi nog att de flesta börjar bli det. Förhoppningen är att strecken inom snar framtid ska upphöra helt ☆

Några av eleverna har med sig ett matematikspel hem i väskan. Detta är ingen läxa utan mer en möjlighet för eleverna att träna på geometriska former på ett lekfullt sätt.

Vi har även denna veckan tränat på grammatiken i svenskan och ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Vi har tillsammans skapat meningar på tavlan som skulle innehålla alla tre ordklasser. Att skapa meningar med fler ord än tidigare är en utmaning och att få hjälp av att se att man har med sig både substantiv, verb och adjektiv är bra träning.

Läsningen inför kommande veckor ska innehålla mer olika sorts läsning. Parläsning, stafettläsning och stationsläsning är några av sätten som vi ska bekanta oss med.

Några elever har valt att ta med sig veckans ord hem för att hinna ikapp. Detta har skett på eget initiativ och de hinner så långt de hinner.

Vaccinationen är för de allra flesta gjord i onsdags och de var alla mycket tappra.

Simhallen fick en snabbvisit. Man hinner inte så mycket på en halvtimma men eleverna skötte sig exemplariskt när vi väl kom in och började bada.

På tisdag är det Värdegrundsdag på Bockstensskolan vilket kommer innebära schemabrytande aktiviteter för att stärka vi-känslan på skolan. Det innebär ingen förändring på tider utan skoldagen pågår som vanligt mellan 8:00 och 13:00.

Vi vill önska er en fin helg så ses vi igen på måndag. En veckas arbete, sen är vi redan framme vid höstlovet vecka 44. Den där tiden…

Ha en riktigt go’ helg så ses vi på måndag. 

Hanna, Cecilia och Sara

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s