Vecka 46

Inför v. 47

Måndag –

Tisdag – Idrott

Onsdag – Bibliotek

Torsdag – Idrott

Fredag – Läsläxa kapitel 9

Hej!

Idag har vi fått tillfälle att berömma eleverna för mycket gott arbete under lektionstid. De jobbade med sådan koncentration och ansvarskänsla att man blev riktigt rörd!

Vi har jobbat vidare med våra pågående projekt. Under veckans NO-lektion har eleverna bland annat fått synliggjord exakt hur stor en ek kan vara i omkrets. Jojo!

IMG_8617.jpg

Motsatsord har varit en del i arbetet med Qnoddarna. Där har vi också tittat närmare på genren faktatext. Både att läsa och att sedan svara på frågor som går att hitta i texten. Detta är en utmärkt träning inför vårt kommande SO-arbete där vi tittar närmare på landet vi bor i. Eleverna ska då skriva små texter som ska vara just faktabaserade.

Vi kommer under vecka 47 börja med en kartläggning kring det sociala välmåendet. Vi kommer utgå ifrån frågor som eleverna får svara på. Frågor om hur eleverna mår i och kring skolan samt ha samtal/korta intervjuer med varje elev för att alla ska få en möjlighet att tala från hjärtat. Allt med syftet att försöka jobba samman en klass som är helt fantastisk men som behöver komma ihop till en grupp som respekterar och värnar om varandra.

Ha nu en riktigt fin helg!

Cecilia, Hanna och Sara 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s