Hejsan!

Vilken underbar vecka vi haft med varmt väder och strålande solsken!

Jag kan nu berätta att vår nya klasskompis Anderson kommer att börja hos oss på måndag. Vi hälsar honom varmt välkommen till klassen!

I veckan har vi i svenska fortsatt arbetet med faktatext och presentationer. Måste än en gång berömma alla för sina fina presentationer och bra redovisningar! Vi har även börjat lite smått med läsförståelse och kommer att fortsätta med det en tid framöver.

I matematik har vi arbetat med tal från 0-100 samt arbetat med problemlösning. Nästa vecka börjar vi med geometri och mätning.

I No har vi gått igenom huden och vad den har för funktion. De fick lära sig om varför man blir brun, varför det finns olika hudfärger och lite om D-vitamin. Eleverna fick återigen träna på att göra mindmap i grupper. De har blivit så duktiga på detta! Som avslutning fick de komma fram och visa upp deras mindmap och visa vad de skrivit.

I So har eleverna gjort klart sina kollage om Hinduism och Buddhism.

Idag läste vi slut Diamantjakten och alla i klassen fick var sitt diplom för att de läst färdigt boken och kämpat på med läsningen. De har varit en bra bok och de har varit kul att följa ABC-klubben som vi kanske kommer att stöta på i åk.3. Det är viktigt att alla lämnar tillbaka de lånade böckerna så att nästkommande tvåor också kan få läsa om Asta, Bea och Caesar.

På måndag den 23 april är det världsbokdagen. På Världsbokdagen uppmärksammar Unesco böckers, författares och upphovsrättens betydelse för att sprida idéer och kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Böcker är ett av våra allra mest effektiva verktyg för att arbeta för fattigdomsbekämpning och fredsbyggande, och målet med Världsbokdagen är att uppmuntra författare och kämpa mot analfabetism. Den 23 april är minnesdagen för flera stora författare; Shakespeare, Laxness, de la Vega m.fl. Man kan läsa mer på unesco:s hemsida. Alla barn på hela skolan får komma ombytta till en karaktär från en bok, eller något annat roligt.

Viktigt att tänka på till nästa vecka:

Måndag: Lämna in diamantjakten, läseboken. Världsbokdagen alla elever får komma utklädda till skolan.

Tisdag: Idrott

Onsdag: Bibliotek

Torsdag: Idrott

Fredag: Läxboken är slut så denna veckan är det enbart fokus på lässatsningen.

 

Ha en trevlig helg!

Hanna, Cecilia, Sofia och Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s