Hej!

Vi har som jag nämnt tidigare fått en ny kille i klassen. Våra elever har verkligen fått honom att känna sig välkommen då de sett till så att han är med på rasterna och visar honom hur rutiner och annat fungerar. En stor eloge till alla elever i klassen för att de har hjärtan av guld och är så goa kamrater!

Denna veckan har vi försökt att jobba klart med olika saker i svenska och so. Vi har även haft några redovisningar om faktatexter och pratat om Buddhismen.

I matematiken har vi börjat med mätning och introducerat längdenheterna centimeter och meter för barnen.

Vi har efter helgen gjort klart vår lässatsning ”20 dagars läsning”, bra jobbat allihop! På måndag kommer vi att börja med en ny läsläxa då vår läsebok är slut. Eleverna kommer att få välja en bok att läsa ur som de antingen tagit hemifrån eller som de lånat i skolan att läsa för er. Ni kommer att få en ny läslogg där ni skriver vilka sidor de läst och vem som lyssnat på läsningen. Jag har sagt till eleverna att jag vill att de läser minst 3 ggr/veckan hemma i ca 15 min. På fredagar vill jag samla in läsloggarna så glöm inte att ta med pappret till skolan den dagen. Denna veckan kommer inte eleverna att hinna få sina läsloggar förrän i slutet av veckan. Det hindrar dock inte från att ni läser med barnen hemma ändå, även om det inte kommer antecknas.

Nästa vecka är det 1:a maj och då är vi lediga från skolan både måndag och tisdag.

Viktigt att tänka på till nästa vecka:

Måndag: Ledig

Tisdag: Ledig

Onsdag: Bibliotek

Torsdag: Idrott

Fredag: Läsläxa

Trevlig helg!

Hanna, Cecilia, Sofia och Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s