v.36

Hej!

Nu är vi i full gång i alla ämnen och eleverna jobbar på som bara den. Vi har som förra veckan arbetat med valet i so. Eleverna är nu säkra på de åtta riksdagspartierna, röstningsskärmar, riksdagens kammare , demokrati, regering, riksdag och utskott m.m.

I svenskan har vi också fortsatt att arbeta med skiljetecken och arbetet med molnet har kommit igång på riktigt. Där fick barnen öva sig på lässtrategin förförståelse genom att vi granskade en bild och diskuterade vad första kapitlet kunde handla om.

Vi har i no lärt oss mer om blommor och dess delar. Vi gick ut på skolgården för att leta efter blommor som eleverna sedan fick rita av och skriva några meningar om dess utseende.

IMG_0167

På matematiklektionerna har vi förberett oss för fullt på de nationella proven. Eleverna har fått se hur proven ser ut och testat på att göra olika uppgifter från de olika delproven.

Vill också redan nu informera er om att på onsdag v.39 kommer vi på idrotten att genomföra en teknikcykelbana. Vi önskar att eleverna får med sig sina cyklar och cykelhjälmar till skolan den dagen.

Jag bifogar ett brev från Varbergssparbank.Under terminen kommer vi att samarbeta med sparbanken för att eleverna ska få bättre förståelse för pengar och dess värde samt få lära sig hur man arbetar i en bank och vilka olika yrken som finns i en bank. Hej Vårdnadshavare sparbanken

Viktigt att tänka på till nästa vecka:

Onsdag: Idrott, basket inomhus, och bibliotek. Föräldramöte mellan 18:30 – 20:00.

Torsdag: Idrott, hopp och balans inomhus. Läsläxa kapitel 3 samt veckans ord 10st obligatoriska och 5st valfria. Nyckeln till skatten Kapitel 3

Fredag: Matteläxa

 

Ha en trevlig helg!

Fredrik, Cecilia, Sofia och Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s