v.37

Hejsan!

I veckan har vi haft föräldramöte. Det var trevligt att träffa er och vi hoppas att ni hade en givande kväll här på Bockstensskolan. Jag bifogar den information som vi klasslärare delgav er föräldrar här, så att alla kan ta del av den: Föräldramöte 2018 3A

Denna vecka har vi återigen fortsatt arbetet med valet och skiljetecken. Vi har i svenskan även gått igenom lång och kort vokal och då även dubbelteckning samt stavning med å eller o.

I so har vi börjat nosa på trafikregler, trafikmärken och olika begrepp som man möter i trafiken så som övergångsställe, trafik, lykta, tunnel och så vidare. Idag fredag genomförde vi en trafikräkning under 10 minuter på Österleden. Mer än 110 bilar passerade på 10 minuter.

I matematik har vi övat uppställning och problemlösning. I veckan ska alla eleverna ha räknat klart till kapitel 11 i sina matematikböcker, har man inte hunnit det kan man ta med matematikboken hem och göra färdigt de sista sidorna fram till sidan 36. 

På onsdag nästa vecka blir det ingen vanlig idrott. Det kommer istället att bli skoljoggen. Vi vill att eleverna ska komma till skolan ombytta och ha med sig ombyte och duschtillbehör till eftermiddagen. Alla i 3:an ska gå/springa 4 varv runt terrängbanan, det är sammanlagt 4 km. Vill de springa fler får de självklart göra det! Springer man fler än 4 varv samlar man på sig lotter till klassen. Ju fler lotter man sprungit ihop desto större chans har man att vinna ett klasspris. En valfri slant tas emot av oss klasslärare som sedan skänks till Almers Hus. Vill man swisha så går det bra. Skicka i så fall till nummret: 123 124 38 72 .

Viktigt att tänka på till nästa vecka:

Onsdag: Skoljoggen (kom ombytta) och bibliotek.

Torsdag: Idrott, tabata. Läsläxa kapitel 4 samt veckans ord 10st obligatoriska och 5st valfria. Här hittar ni orden till nästa veckan: Nyckeln till skatten Kapitel 4

Fredag: Matteläxa

 

Ha en trevlig helg!

Fredrik, Cecilia, Sofia och Therese

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s